Pin It
Publisher Profile

Απολύμανση. Τι είναι;

Απολύμανση. Τι είναι;

Τι είναι η απολύμανση και τι σημαίνουν οι οροί απολυμάνσεις μικροβίων, μυκήτων, βακτηρίων και ιών ?

Απολύμανση. Η απολύμανση είναι η εργασία επέμβασης από εμάς με ειδικά σκευάσματα και εξοπλισμό για τον έλεγχο, αντιμετώπιση, εξολόθρευση και καταπολέμηση βακτηρίων, μυκήτων, ιών ή αλλά κολλητικά νοσήματα.
Πρόκειται για απολύμανση και υγειονομική απολύμανση που σκοπό έχουν τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών και τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων από το έμπειρο προσωπικό της εταιρίας μας.

Πως γίνεται η απεντόμωση;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τα επιβλαβή και δυσάρεστα έντομα και είναι αρκετά διαφορετικές ανάλογα με το έντομο αλλά και τον χώρο που θέλουμε να εφαρμόσουμε την απεντόμωση ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Ο πλέον συνήθης τρόπος είναι ο ψεκασμός στα πιθανά σημεία που μπορεί να βρίσκεται και να αναπαράγεται ένα έντομο καθώς επίσης και στα πιθανά σημεία από τα οποία μπορεί να περάσει. Η μεγάλη μας εμπειρία στον χώρο τον απεντομώσεων κάνει εύκολο για μας να διακρίνουμε γρήγορα και με ακρίβεια τις περιοχές αυτές. Απολύμανση

Πόσο συχνά θα πρέπει να γίνεται απεντόμωση;

Εξαρτάται από το είδος και το μέγεθος της προσβολής, την τοποθεσία της κατοικίας ή της επιχείρησης, την ολοκληρωμένη καταπολέμηση που γίνεται ή όχι στην περιοχή (ειδικά όσον αφορά τα κουνούπια). Συνήθως μία με δύο εφαρμογές το χρόνο εξαλείφουν το πρόβλημα για όλο το χρόνο. Απολύμανση

Ποια είναι η καταλληλότερη εποχή;

Ανάλογα με την περίπτωση (κατοικία, ξενοδοχείο, εστιατόριο, πολυκατοικία, εξοχική κατοικία κτλ) μια συνηθισμένη περίοδος απολύμανσης είναι κάθε τρίμηνο. Η καταλληλότερη εποχή για απεντόμωση είναι την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο όπου υπάρχει μέγιστη δραστηριότητα. Βέβαια σε ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις – κάμπινγκ, στρατόπεδα, χώρους εστίασης, χώρους παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης τροφίμων, χώρους υγειονομικής σημασίας όπως νοσοκομεία κ.α., η ελληνική νομοθεσία επιβάλλει να υπάρχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρασιτοκτονίας με έγκυρα πιστοποιητικά απολύμανσης καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, οπότε οι επισκέψεις μας είναι περισσότερες.

Με μια απεντόμωση ησυχάζω οριστικά από τις κατσαρίδες;

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες είναι η καθαριότητα. Αν όμως η περιοχή σας έχει πρόβλημα, τότε περιοδικές απεντομώσεις είναι η συνιστώμενη λύση. Αν η περιοχή έχει πρόβλημα οι κατσαρίδες θα εξαφανιστούν, αλλά θα επανέλθουν όταν περάσει η δραστικότητα των σκευασμάτων.

Ο ψεκασμός για κατσαρίδες κάνει για όλα τα έντομα;

Τα φάρμακα για τις κατσαρίδες θεωρητικά μπορούν να εξολοθρεύσουν όλα τα έντομα. Σε ειδικές περιπτώσεις εντόμων όπως ψύλλοι, κοριοί, μύγες, μυρμήγκια κτλ., χρησιμοποιούνται εξειδικευμένες μέθοδοι με σκευάσματα, αναλόγως και τον χώρο όπου γίνεται η εφαρμογή.

Τι πρέπει να προσέξω μετά από μια εφαρμογή;

Μετά από μια εφαρμογή, δεν πρέπει να πλυθούν με νερό οι περιοχές όπου έγινε η απεντόμωση, για μια περίοδο τουλάχιστον 3 ημερών, όσο περισσότερο παραμείνει τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα. Για αυτό το λόγο καλό είναι να καθαρίζεται ο χώρος από πριν ώστε να μη χρειαστεί να καθαριστεί σύντομα.

Πότε μπορώ να καθαρίσω τοn χώρο όπου έγινε απεντόμωση;

Τα σκευάσματα υγειονομικής σημασίας, άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο, διαλύονται στο νερό. Προτείνεται λοιπόν να προσέχουμε την πρώτη εβδομάδα μετά την εφαρμογή και να μην ξεπλένουμε τις ψεκασμένες επιφάνειες. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πως τα βιοκτόνα σκευάσματα μπορούν να διατηρήσουν την εντομοτοξική τους δράση για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δηλαδή όσο περισσότερο καιρό παραμένουν στις επιφάνειες, τόσο το καλύτερο.

Τι είναι μυοκτονία;

Μυοκτονία είναι οι εφαρμογές που αφορούν την αντιμετώπιση τρωκτικών (ποντικών και αρουραίων) επειδή αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Τα τρωκτικά είναι “αποθήκες” πολλών ασθενειών και παρασίτων (ψύλλοι, τσιμπούρια, ψείρες, πανώλη, τυφοειδή πυρετό, λεπτοσπείρωση, τριχίνωση, τροφική δηλητηρίαση) και για αυτό χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση.

apo2

Πως γίνεται μια μυοκτονία;

Η μυοκτονία γίνεται ανάλογα τον χώρο με:
i) τοποθέτηση δολωμάτων (ποντικοφάρμακα), ii) τοποθέτηση δολωματικών σταθμών iii) τοποθέτηση παγίδων με κόλλα ή τύπου κλουβιού. Τα τρωκτικά μετά την λήψη του ποντικοφάρμακου δεν μυρίζουν όταν πεθάνουν.

Μετά την απεντόμωση το σπίτι μου θα πρέπει να παραμείνει κλειστό;

Όχι. Σε περιπτώσεις απλού ψεκασμού κατά των εντόμων δεν χρειάζεται καμία ειδική διαδικασία στον χώρο σας.

Ο ψεκασμός και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο;

Όχι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τα φάρμακα ή τον ψεκασμό. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι επί το πλείστον ακίνδυνα για τον άνθρωπο και γενικότερα για τα θηλαστικά. Είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για ανάλογη χρήση. Συμμορφώνονται δε με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία. Η κάθε εφαρμογή γίνεται από πιστοποιημένο συνεργείο από το Υπ. Γεωργίας. Σε ειδικές περιπτώσεις, αν χρειαστεί να ληφθούν κάποιες προφυλάξεις μετά τον ψεκασμό, το συνεργείο θα σας ενημερώσει εγκαίρως και αναλυτικά.

Θα μου κοστίσει μια περιουσία;

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε έχουν προσιτό κόστος και προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες, ώστε να μπορείτε να κάνετε συστηματικά εφαρμογές και να απαλλαγείτε μόνιμα από τους ενοχλητικούς επισκέπτες.

Μπορεί ο καθένας να κάνει Απολυμάνσεις / Μυοκτονίες / Απεντομώσεις;

Οι εργασίες αυτές πρέπει πάντα να γίνονται από εξειδικευμένο συνεργείο το οποίο χρησιμοποιεί τα κατάλληλα φάρμακα, στις σωστές ποσότητες και τα εφαρμόζεται στα σημεία που πρέπει. Έτσι θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αποφεύγοντας ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Θα πρέπει να απομακρυνθούμε από το χώρο για κάποιο χρονικό διάστημα;

Οι φυσικές ή οι τεχνητές πυρεθρίνες που χρησιμοποιούνται σαν δραστική ουσία δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση ανθρώπους ή ζώα. Έχουν αμελητέα τοξικότητα και μικρή υπολειμματική δράση. Εξάλλου οι δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται αποδομούνται από τον ανθρώπινο οργανισμό τάχιστα. Παρόλα αυτά θα πρέπει πάντα να ακολουθούμε τις οδηγίες του ειδικού συνεργάτη που έκανε την εφαρμογή.

Αν υπάρχει έγκυος γυναίκα στο χώρο. Κινδυνεύει;

Σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει, μετά από τον ψεκασμό μπορεί ο χώρος να χρησιμοποιηθεί.

Έχουμε κατοικίδιο στο σπίτι. Επηρεάζεται από τα φάρμακα;

Σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύουν, με εξαίρεση τους υδρόβιους οργανισμούς (αν έχετε ενυδρείο που φιλοξενεί ψαράκια θα πρέπει να μας ενημερώσετε), οπότε και χρησιμοποιούνται άλλα φάρμακα.

Υπάρχει εγγυημένη απεντόμωση στα ξύλα;

Η καταπολέμηση των ξυλοφάγων εντόμων (σαράκι) γίνεται με τη χρήση αερίων (fumigations) και σκοτώνονται όλα τα έντομα, σε οποιοδήποτε βιολογικό στάδιο και αν βρίσκονται. Ωστόσο, κανένα από τα αέρια σκευάσματα δεν έχει υπολειμματική διάρκεια (το αντίθετο θα ήταν επικίνδυνο για τον άνθρωπο), επομένως δεν υπάρχει εγγύηση για την αποφυγή μίας μελλοντικής επιμόλυνσης.

Ποια η διαφορά ανάμεσα στο σαράκι και στους τερμίτες;

Στην πράξη με τη λέξη σαράκι εννοούμε το σύνολο των εντόμων που προσβάλλουν το ξύλο και στο οποίο εγκαθίστανται δημιουργώντας στοές και οπές ανάλογα με το είδος στο οποίο ανήκουν. Τερμίτες είναι έντομα τα οποία ομοιάζουν μακροσκοπικά με μυρμήγκια. Ωστόσο, επιστημονικά η μόνη τους ομοιότητα αφορά τη κοινωνική οργάνωση που έχουν αναπτύξει. Η αντιμετώπισή τους είναι ιδιαίτερη και δύσκολη, καθώς η φωλιά τους συνήθως βρίσκεται στο χώμα και μακριά από το σημείο που έχει εντοπιστεί το προσβεβλημένο ξύλο.

Τι κάνω όταν δεν υπάρχει ικανοποιητικό αποτέλεσμα;

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο επιστήμονα που πραγματοποίησε την εφαρμογή, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να σας δώσει τις κατάλληλες εξηγήσεις. Η εταιρεία μας παρέχει εγγύηση του αποτελέσματος ανάλογα με την εφαρμογή.

Top