Pin It
Publisher Profile

Η ρομποτική τεχνολογία και η κυριαρχία της εικόνας στα αποφρακτικά προβλήματα του δικτύου

Η ρομποτική τεχνολογία και η κυριαρχία της εικόνας στα αποφρακτικά προβλήματα του δικτύου

Η ρομποτική τεχνολογία και η κυριαρχία της εικόνας στα αποφρακτικά προβλήματα του δικτύου

Η ρομποτική τεχνολογία. Είναι αναμφισβήτητη στη σύγχρονη μεταβιομηχανική εποχή η παραδοχή πως η εικόνα αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο της ζωής μας. Βασικό μέσο επικοινωνίας, χρησιμοποιείται ευρέως στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο, στον τύπο και στον κινηματογράφο. Υπάρχει η κοινή  διαπίστωση, από την εποχή του Πλάτωνα μέχρι σήμερα, πως η όραση αποτελεί την ισχυρότερη από τις πέντε αισθήσεις του ανθρώπου. Συλλαμβάνει και αποτυπώνει πλήθος πληροφοριών από το εξωτερικό περιβάλλον και τις μεταφέρει στον εγκέφαλο για περαιτέρω ανάλυση και επεξεργασία. Ανέδειξε αδιαμφισβήτητα την εικόνα σε υποκατάστατο της πραγματικότητας και της ερμηνείας της.

Η ρομποτική τεχνολογία διάγνωση με κάμερα

Η ρομποτική τεχνολογία διάγνωση με κάμερα

«Ο βαθμός εγγραμματισμού του ατόμου στις μέρες μας εξαρτάται από την ικανότητά του να διαβάζει, να αναλύει και να αξιολογεί τις εικόνες» (Yenawine 1997).

H εικόνα, χαρακτηριστικό της σύγχρονης εποχής, έχει εισβάλει δυναμικά τα τελευταία χρόνια και στον τομέα των αποφράξεων. Η καινοτομία της ρομποτικής τεχνολογίας με την επικράτηση της εικόνας συμβάλλει στην πρόληψη τυχόν δυσλειτουργιών και αποφρακτικών προβλημάτων. Αυτά διαταράσσουν την φυσιολογική ροή των υδάτων και προκαλούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα ιδιαίτερα στις πόλεις. Η εικόνα αποκτά ξεχωριστή αξία για τους επαγγελματίες στον τομέα των αποφράξεων. Καθώς διευκολύνει την ανίχνευση βλαβών και την αποκατάστασή τους εξασφαλίζοντας οικονομικές και συμφέρουσες λύσεις για τους καταναλωτές.

Ρομποτική τεχνολογία και κάμερα

Ρομποτική κάμερα υψηλής τεχνολογίας εισέρχεται στο αποχετευτικό δίκτυο, ελέγχει  την κατάστασή του και καταγράφει με απόλυτη ακρίβεια δεδομένα και πληροφορίες.

Με τον τρόπο αυτό μια αποφρακτική εταιρεία  προσφέρει  άμεσες λύσεις σε προβλήματα της αποχέτευσης, συμβάλλει στην  αποκατάσταση βλαβών, στις αποφράξεις αγωγών και στην αποφυγή άσκοπης αναστάτωσης και ταλαιπωρίας. Η κάμερα ενδοσκόπησης αποφράξεων διαθέτει αδιάβροχο σώμα, οθόνη TFT. Επίσης σύστημα απευθείας σύνδεσης με υπολογιστή και δυνατότητα αναλογικού και ψηφιακού zoom, καθώς και αποστασιόμετρο που με ακρίβεια χιλιοστού εντοπίζει πιθανές βλάβες.  Εξασφαλίζει εικόνα υψηλής ποιότητας και ευκρίνειας και δυνατότητα εγγραφής δεδομένων σε δίσκο usb ή κάρτα μνήμης. Διεισδύει με ευκολία σε αγωγούς ανεξάρτητα από τη διάμετρό τους, σε διακλαδώσεις αγωγών και σε δυσπρόσιτα σημεία. Με αυτόν τον τρόπο εντοπίζει άμεσα αποχετευτικά προβλήματα και παρέχοντας έγκυρες εκτιμήσεις και λύσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΡΑΞΕΩΝ

Η ρομποτική τεχνολογία χρησιμοποιείται από τις αποφρακτικές εταιρείες, καθώς διερευνά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αποχετευτικό δίκτυο και την ύπαρξη κλίσεων καταλληλότητας. Ανιχνεύει επίσης με αξιοπιστία βλάβες κάθε είδους, καθώς και παράνομες συνδέσεις και εντοπίζει διεισδύσεις ριζών σε σημεία της αποχέτευσης. Επίσης ανιχνεύει ρήγματα και κατεστραμμένα τμήματα του αγωγού, καθώς και εισροή υπόγειων υδάτων. Ελέγχει το πεδίο διέλευσης και κατάληξης του αγωγού παρέχοντας πλήρη εικόνα, ενώ αξιολογεί την αποτελεσματικότητα αποφράξεων που έγιναν στο παρελθόν. Στην περίπτωση εντοπισμού ρηγμάτων ή κατεστραμμένων τμημάτων ποια είναι η δυνατότητα της ρομποτικής; Η ρομποτική επανασύσταση του φθαρμένου τμήματος του αγωγού με τη χρήση μείγματος ρητινών προσφέρεται ως λύση τεχνολογικής αιχμής. Χάρη σε ειδικά υλικά εποξειδικών ρητινών είναι πλέον εφικτή η κατασκευή νέου αγωγού αρίστης υδραυλικής συμπεριφοράς και αντοχής πενήντα και πλέον ετών.

Χωρίς ταλαιπωρία, σκάψιμο και  συγκολλήσεις αγωγός μικρότερης διαμέτρου ενσωματώνεται στον προηγούμενο αγωγό αποκαθιστώντας την εύρυθμη λειτουργία του. Η επικράτηση της εικόνας και η εξέλιξη της τεχνολογίας στο χώρο των αποφράξεων παρέχει ευκολίες στη ζωή μας και συντελεί στην αποφυγή απρόοπτων  και δυσάρεστων συμβάντων.  Η νέα μέθοδος που αποτελεί επανάσταση στον τομέα των αποφράξεων συνίσταται για την εξοικονόμηση πόρων και χρόνου και την αποφυγή περαιτέρω φθορών και καταστροφών σε δάπεδα και μπάνια, σε ιδιοκτησίες τρίτων και σε άλλα δίκτυα.

Διαβάστε περισσότερα για  apofraxeis

 

Top