Pin It
Publisher Profile

Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας

Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας

Η λύση για τον βουλωμένο νεροχύτη της κουζίνας σας

Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας. Καταρχάς γιατί φτάσατε ως εδώ; Προφανώς έχει βουλώσει ο νεροχύτης της κουζίνας μου, θα απαντήσετε, ίσως και ελαφρά ενοχλημένοι που χάνετε τον χρόνο σας διαβάζοντας αυτή την εισαγωγή ενώ δυσάρεστες μυρωδιές και πίδακες από βρόμικα νερά έχουν πάρει το πάνω χέρι στο ποιος κάνει κουμάντο στην κουζίνα σας.

Σας καταλαβαίνουμε απόλυτα και σας διαβεβαιώνουμε ότι στο δεύτερο κομμάτι του άρθρου υπάρχει ένας αναλυτικός οδηγός στο πως να ξεβουλώσετε το νεροχύτη της κουζίνας σας, πριν από αυτό όμως υπάρχει ένα κομμάτι σχετικό με το πως φτάσατε ως εδώ, και δεν εννοώ να διαβάζετε το άρθρο άλλα το πως φτάσατε στο σημείο να βουλώσει ο νεροχύτης σας.

Μερος Α. Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας

source

Σε όλους μας κάποια στιγμή έχει τύχει να βουλώσει ο νεροχύτης! Όσο νοικοκυρεμένοι και αν είμαστε! Η πιο συχνή λύση είναι να αδειάσουμε ένα κουτάκι αναψυκτικού κόκα κόλα. Εάν αυτή η λύση δεν αποβεί σωτήρια για τον βουλωμένο νεροχύτη μας συνήθως καταφεύγουμε σε πιο δραστικές λύσεις όπως το tuboflo το οποίο δεν δρα με την πρώτη δόση και χρησιμοποιούμε και συμπληρωματική!
Και εντάξει, πέραν της φθοράς των σωληνώσεων, μπορεί προς στιγμήν να λύσαμε εμείς το θέμα μας αλλά το περιβάλλον; Σίγουρα προσθέσαμε μια ακόμα μικρή καταστροφή! Όλα αυτά τα χημικά εκρρέουν σε λίμνες, ποτάμια, θάλασσες! Και μετά το καλοκαίρι παραπονιόμαστε γιατί δεν βρίσκουμε καθαρή θάλασσα να κάνουμε μπάνιο! Σκεφτείτε όμως και την υγεία σας! Ξέρετε ότι ευθύνονται στο 90 % τα απορρυπαντικά; Ε, λοιπόν φταίμε και μάλιστα όλοι μας! Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας

Πόσο πια δύσκολο είναι να βάλουμε αρχικά σίτες στους νεροχύτες μας, να κόψουμε τα πολλά απορρυπαντικά αφού υπάρχουν φυσικές λύσεις και σε δεύτερη ανάγνωση αντί να πάμε στο ράφι με τα απορρυπαντικά ας κατευθυνθούμε στο ράφι με τα μπαχαρικά! Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας

Εκεί θα βρούμε δυο απλά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον τα οποία δεν θα φθείρουν ούτε τις σωληνώσεις μας αλλά ούτε και θα χρειαστεί να αναπνεύσουμε τα τοξικά παράγωγα της καύσης του tuboflo!
Τα υλικά αυτά είναι η σόδα και το ξύδι.

Αν το σκεφτείτε από συνήθεια και μόνο καταστρέφουμε την υγεία μας! Πόσο έξυπνο είναι τώρα αυτό; Άντε όμως για εμάς δεν μας νοιάζει, τα παιδιά μας όμως; Ακόμα και αν δεν είναι κοντά μας όταν θα χρησιμοποιήσουμε το χημικό δεν είναι ασφαλή, καθώς κατά την επαφή του νερού με το χημικό εκλύονται στον αέρα του σπιτιού μας τοξικά αέρια τα οποία θα κάνουν βόλτα σε όλους τους χώρους του σπιτιού μας και θα κατακαθίσουν σε έπιπλα όπως το παιδικό κρεβάτι! Για σκεφτείτε λοιπόν! Θα βάζατε το παιδί σας να ξαπλώσει σε tuboflo;

Θαρρώ πως όχι ! Οπότε πάρτε δύο κούπες σόδα, αδειάστε τις στο σιφόνι από πάνω ρίξτε αργά αργά γιατί θα αφρίσει, μία κούπα ξύδι και περιμένετε για 1-2 λεπτά. Τώρα αδειάστε δύο λίτρα βραστό νερό και αφήστε το για 20 λεπτά να δράσει! Μετά το 20λεπτο θα δείτε ότι το σιφόνι σας ξεβούλωσε αλλά το απολυμάνατε κιόλας ! Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας

Αφού λοιπόν μάθατε το κόλπο, δικαιολογίες τέλος. Βοηθήστε να έχουν τα παιδιά σας μια πιο καλή ζωή! Αλλάξτε νοοτροπία…

 

Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας

Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας

Μερος Β. Αποφραξη Βουλωμένου νεροχύτη κουζίνας

Με το πέρασμα του χρόνου, κάποια στιγμή θα συμβεί και σε εσάς, να βουλώσει ένας νεροχύτης σας. Αν μόνο αυτός ο νεροχύτης φαίνεται φραγμένος και δεν έχετε πρόβλημα με άλλο νιπτήρα, τουαλέτα ή αποχέτευση, τότε το πρόβλημα είναι πιθανώς τοπικό, του συγκεκριμένου νεροχύτη και δεν αφορά την κεντρική γραμμή αποχέτευσης του σπιτιού σας. Πώς λοιπόν μπορείτε να τον ξεβουλώσετε με ορθό τρόπο και επίσης τι να κάνετε αν η απόφραξη αποδειχθεί λίγο πιο επίμονη; Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας

Απαραίτητα εργαλεία και υλικά για μια αποφραξη νεροχυτη κουζίνας

• έμβολο απόφραξης ή βεντούζα από καουτσούκ
• μικρή πετσέτα ή κολλητική ταινία
αποφρακτικό σπιράλ νεροχύτη (για επίμονες περιπτώσεις)
• πένσα ή πτυσσόμενος κάβουρας (ενδεχόμενη η χρήση του)
• κουβά (πιθανή χρήση του)

Πώς να αποφράξετε έναν βουλωμένο νεροχύτη κουζίνας

Τα περισσότερα βουλώματα στους νεροχύτες και στις μπανιέρες οφείλονται σε ένα συνδυασμό από τρίχες ή κατάλοιπα τροφών μαζί με υπολείμματα σαπουνιού και χλιαρό νερό. Αν έχετε μεταλλικούς σωλήνες, τότε το καυτό νερό είναι το πρώτο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ξεβουλώσετε το νεροχύτη σας. Και όταν λέω καυτό νερό, εννοώ το νερό να φτάνει καυτό, σε σημείο βρασμού, στο κάτω μέρος του σωλήνα. Το ζεστό νερό της βρύσης δεν θα προσφέρει καμιά βοήθεια και ούτε θα λύσει το πρόβλημά σας. Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην ρίξετε το βραστό νερό απευθείας στον πορσελάνινο νεροχύτη, αλλά μέσα στον αγωγό, και μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό, αν έχετε πλαστικούς σωλήνες από PVC, καθώς το νερό πάνω από τους 80 βαθμούς Κελσίου μπορεί να μαλακώσει μερικούς τύπους σωληνώσεων από PVC, ενδεχομένως να προκαλέσει χαλάρωση των αρμών (και σκεφτείτε ότι το νερό βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου). Τους πλαστικούς σωλήνες προσπαθήστε να τους καθαρίσετε χρησιμοποιώντας ένα αποφρακτικό έμβολο ή μια βεντούζα. Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας

• Βάλτε στην κουζίνα σας μια μεγάλη κατσαρόλα με 3 – 3,5 περίπου κιλά νερό και αφήστε το να βράσει ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βραστήρα νερού.
• μεταφέρετε προσεκτικά την κατσαρόλα με το βραστό νερό πάνω από το βουλωμένο νεροχύτη.
• ρίξτε αργά το βραστό νερό στο στόμιο του αποχετευτικού σωλήνα (όχι απευθείας πάνω στην πορσελάνη) και δείτε αν εξαλείφεται το πρόβλημα της φραγής.
• Αν όχι, προχωρήστε στο επόμενο βήμα, όπου θα χρειαστείτε μια βεντούζα.

Προσπαθήστε να ξεβουλώσετε χρησιμοποιώντας μια βεντούζα απόφραξης.

Ο απλούστερος τρόπος για να ελευθερωθεί το σιφόνι είναι η απόφραξη με την παραδοσιακή βεντούζα των υδραυλικών ή με την πιο σύγχρονη, αντλία αναρρόφησης.

Υπάρχουν δύο μεγέθη βεντούζας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε διαφορετική βεντούζα για τους νεροχύτες και διαφορετική για την τουαλέτα. Επιλέξτε το μέγεθος που εφάπτεται καλύτερα στο μέρος που θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε, αλλά και για λόγους υγιεινής. Δεν θα πρέπει να τις μπερδεύετε και να τις χρησιμοποιείτε εναλλάξ. Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας

• Πρώτον, αν πρόκειται για το νιπτήρα του μπάνιου, κλείστε την έξοδο υπερχείλισης, που βρίσκεται στο πάνω μέρος του νιπτήρα, τοποθετώντας στο άνοιγμα ένα κομμάτι πανί ή καλύπτοντας την τρύπα με μια φαρδιά κολλητική ταινία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν έχετε προηγουμένως χρησιμοποιήσει βραστό νερό, θα είναι καλύτερα να προσθέσετε τώρα λίγο κρύο νερό, γιατί το καυτό νερό μπορεί να προκαλέσει υδρατμούς που θα εμφανιστούν γύρω από την τρύπα υπερχείλισης και θα μειώσουν την αντοχή τής κολλητικής ταινίας, με αποτέλεσμα να μην μείνει σταθερή στη θέση της και να ξεκολλήσει.
• Για καλύτερα αποτελέσματα, επίσης, κλείστε με ταινία ή με πώμα το άνοιγμα της μπανιέρας, αν υπάρχει στον ίδιο χώρο με τον βουλωμένο νιπτήρα.
• Αν πρόκειται για νεροχύτη κουζίνας ή κάτι παρόμοιο, αφαιρέστε το διχτάκι σουρωτήρι, το διχτυωτό καλάθι.
• Αν πρόκειται για νιπτήρα τουαλέτας, αφαιρέστε το πώμα αποστράγγισης. Σηκώστε και αφαιρέστε το ή περιστρέψτε και σηκώστε το.
• Γεμίστε τη βουλωμένη λεκάνη με νερό μέχρι τη μέση.
• Τοποθετήστε το μέρος της βεντούζας, που μοιάζει με στρόγγυλη κούπα, πάνω από την τρύπα αποστράγγισης και βεβαιωθείτε ότι έχει εφαρμόσει καλά επάνω στην επιφάνεια τού νεροχύτη.
• Ανεβοκατεβάστε τη βεντούζα με γρήγορες και κοφτές κινήσεις, προκαλώντας βίαια ώθηση πάνω και κάτω. Εφαρμόζοντας τη μέθοδο της αναρρόφησης και με τη δύναμη του νερού, θα ξεκολλήσετε τις ακαθαρσίες του αγωγού. Διαπιστώστε αν έχει αποτέλεσμα αυτή η μέθοδος, ελέγχοντας κατά διαστήματα την αποστράγγιση του αγωγού ή τη στάθμη του νερού στο νιπτήρα.
• Αφού καθαρίσει, ανοίξτε την έξοδο υπερχείλισης και τοποθετήστε ξανά το πώμα αποστράγγισης ή το διχτυωτό καλαθάκι του νεροχύτη.
• Αν το πρόβλημα παραμένει, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Επίμονος βουλωμένος νεροχύτης, δοκιμάστε το σπιράλ απόφραξης

Αν δεν ξεβουλώσει με τη χρήση της παραδοσιακής βεντούζας, το επόμενο βήμα είναι να δοκιμάσετε αποφρακτήρα χειρός ή σπιράλ απόφραξης, που υπάρχει σε διάφορα μήκη από 4,5 μέχρι 15 μέτρα.
Ο χειρισμός του δεν είναι δύσκολος, χρειάζεται όμως προσοχή να μην προκληθεί ζημιά στις σωληνώσεις με κάποιο υπερβολικό ζόρισμα.
• Απομακρύνετε το πώμα του νεροχύτη και επεκτείνει το σπιράλ απόφραξης στην αποχέτευση. Όταν νιώσετε πως κάτι του φράζει την πορεία τραβήξτε απαλά προς τα έξω.
• Δοκιμάστε ξανά και ασκείστε μαλακή πίεση.
• Επεκτείνετε σε μεγαλύτερο βάθος το σπιράλ μέχρι να νιώσετε ότι έχετε φτάσει στο σημείο φραγής. Αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει αν η απόφραξη βρίσκεται στο πάνω μέρος του σωλήνα.
• Επαναλάβετε και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό από τη βρύση, καθώς το νερό αρχίζει να ρέει ανεμπόδιστα. Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας
• Αν το μήκος του σπιράλ που έχετε χρησιμοποιήσει είναι μεγαλύτερο από την απόσταση μεταξύ του στομίου του νεροχύτη και του σιφονιού, τότε η φραγή βρίσκεται μετά το σιφόνι. Για να απαλλαγείτε από αυτό, θα πρέπει να αφαιρέσετε το σιφόνι, παγίδα οσμών και αποβλήτων.

Αν το βούλωμα επιμένει, χρειάζεται λίγη περισσότερη δουλειά, αλλά όχι μεγαλύτερης δυσκολίας. Πρέπει να λύσετε το σιφόνι για να ανακαλύψετε το πρόβλημα και να το καθαρίσετε, να το επιδιορθώσετε ή να το αντικαταστήσετε.
Θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το σιφόνι και να καθαρίσετε τα τοιχώματά του με μια βούρτσα και καυτό νερό, ίσως και κάποιο λιποδιαλυτικό απορρυπαντικό. Η αποσυναρμολόγηση του σιφονιού είναι αναγκαία και όταν το βούλωμα εντοπίζεται πιο μέσα, μετά δηλαδή το σιφόνι, προς την κατεύθυνση ροής του νερού. Στην περίπτωση αυτή καταλληλότερο εργαλείο είναι το σπιράλ απόφραξης.
• Τοποθετήστε έναν κουβά ή μια λεκάνη κάτω από το σιφόνι του νιπτήρα, για να μαζέψετε το νερό που θα τρέξει, όταν λύσετε το σιφόνι
• Ξεβιδώστε με την πένσα ή τον κάβουρα τους δύο δακτυλίους, τις δύο βαλβίδες που ανάμεσά τους υπάρχει το σιφόνι του νεροχύτη. Για να προστατέψετε τους δακτυλίους – ροδέλες, καλύψτε τους με ένα πανί, πριν τους πιάσετε με τον κάβουρα. Σημειώστε πώς είναι προσανατολισμένες οι πλαστικές ροδέλες που ξεβιδώνετε
• Αδειάστε το νερό από το σιφόνι στον κουβά. Νερό θα τρέξει επίσης από τις δύο άκρες του σωλήνα. αποχέτευσης.
• Όπως και στο προηγούμενο βήμα, επεκτείνει το σπιράλ απόφραξης στο επίπεδο τμήμα του σωλήνα. Τραβήξτε απαλά προς τα έξω.
• Δοκιμάστε ξανά και ασκείστε μαλακή πίεση.
• Επεκτείνετε σε μεγαλύτερο βάθος το σπιράλ μέχρι να νιώσετε ότι έχετε φτάσει στο σημείο φραγής.
• Τραβήξτε προς τα έξω περίπου 12 εκατοστά πάνω από το καλώδιο και σφίξτε τη βίδα
• Γυρίστε την τροχαλία του σπιράλ σιγά και με απαλή πίεση.
• Σπρώξτε το σπιράλ σε μεγαλύτερο βάθος μέχρι να αισθανθείτε ότι διορθώσατε το βούλωμα.
• Επανατοποθετήστε το σιφόνι και ξεπλύνετε την αποχέτευση με ζεστό νερό από τη βρύση για να καθαρίσετε τυχόν εναπομείναντα υπολείμματα.

Τι γίνεται με τα χημικά αποφρακτικά σε έναν βουλωμένο νεροχύτη κουζίνας:

Μην τα χρησιμοποιείτε. Τα χημικά καθαριστικά δεν είναι φιλικά ούτε προς το περιβάλλον ούτε προς τους αποχετευτικούς σωλήνες και γενικά το υδραυλικό σύστημα. Και επιπλέον μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα κατά τη χρήση τους. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε τις τεχνικές οδηγίες καθαρισμού, που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό, αντί των καυστικών χημικών καθαριστικών.
Τα χημικά καθαριστικά σπάνια είναι αποτελεσματικά σε επίμονες καταστάσεις. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθειά καθαρισμού με χημικά, θα παραμείνετε με ένα νεροχύτη γεμάτο με χημικές τοξικές ουσίες που θα πρέπει να απομακρύνετε με το χέρι σας σε έναν κουβά και μετά να τα ρίξετε στην τουαλέτα. Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας

sink_2_sink_boiling_200_200 sink_3_plung_tape3 sink_1_stopped_sink Βουλωμένος νεροχύτης κουζίνας

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 Σχόλια

Trackback  •  Comments RSS

Sites That Link to this Post

 1. Απολυμάνσεις Σεπόλια – 2105737000 - apolymanseis.me | 17 Φεβρουαρίου, 2016
 2. Απολυμάνσεις Σύνταγμα - 210 7018135 - apolymanseis.me | 19 Φεβρουαρίου, 2016
 3. Αποφράξεις Βάρκιζα - Αποφράξεις Γλυφάδα 210 9607777 : Αποφράξεις Γλυφάδα 210 9607777 | 25 Φεβρουαρίου, 2016
 4. Αποφράξεις Βριλήσσια 210 68 52 718 - Αποφράξεις Μελίσσια : Αποφράξεις Μελίσσια | 10 Μαρτίου, 2016
 5. Αποφράξεις Ψυχικό 210 6000 500 - Αποχετεύσεις ΨυχικόΑποφραξεις Παπαγου | 20 Οκτωβρίου, 2018
 6. Αποφράξεις Καισαριανή 210 75 22 298 - Αποχετεύσεις Καισαριανή | 19 Νοεμβρίου, 2018
 7. Αποφράξεις Ζωγράφου 210 75 22 298 - Αποχετεύσεις Ζωγράφου | 11 Απριλίου, 2019
 8. Αποφραξεις Ζωγραφου - 210 75 22 298 - Αποφράξεις Ζωγράφου : Αποφράξεις Ζωγράφου | 15 Απριλίου, 2019
 9. Απολυμανσεις Πλακα - 210 9700003 - Απολυμάνσεις Πλάκα | 29 Οκτωβρίου, 2019
 10. Απολυμανσεις Καισαριανη - 210 7018135 - Απολυμάνσεις Καισαριανή | 4 Δεκεμβρίου, 2019
 11. Απολυμανσεις Ιλισια - 210 7018135 - Απολυμάνσεις Ιλίσια | 4 Δεκεμβρίου, 2019
 12. Απολυμανσεις Ελληνικο - 210 96 15 255 - Απολυμάνσεις Ελληνικό | 20 Ιανουαρίου, 2020
 13. Απολυμανσεις Κουκακι - 210 9700003 - Απολυμάνσεις Κουκάκι | 3 Φεβρουαρίου, 2020
 14. ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΨΥΡΡΗ - 210 7522298 - Απολυμάνσεις Ψυρρή | 6 Φεβρουαρίου, 2020
  Top